Gezond gewicht

Voeden is ook belangrijk om goed op gewicht te blijven. Een maaltijd met eiwitten (kwark, yoghurt, kip, vis, vlees of ei) zorgt voor een goed gevuld gevoel. Na een gezonde maaltijd is de verleiding minder groot om in de loop van de dag te veel te snacken of te snoepen.

Veel mensen denken dat de lunch overbodig is wanneer je een groot ontbijt hebt gehad. Lunchen is belangrijk om de hele middag te kunnen presteren in je vak of op school. Het is echter zo, dat wanneer je de lunch overslaat, de kans groter is dat je allerlei snacks tussendoor gaat eten. Samen met New-Motion leer je wat een gezonde lunch is, maar ook het plannen van de maaltijden is hier belangrijk omdat het vaak mis gaat in de voorbereidingen.

Het avondeten levert een derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsmiddelen. Dankzij groenten, vis, gevogelte en vlees krijg je veel vitamines, mineralen en eiwitten binnen. Om een gezonde maaltijd op tafel te zetten kun je alles wat zwemt, vliegt, rent of groen is eten. Ook hier is het belangrijk dat je goede voeding eet, zodat je later op de avond niet in de verleiding komt om te snacken. Wanneer je verzadigende voeding eet heb je langer een vol gevoel.

 

 

 

New-Motion
Bredestraat 155
6543 ZV Nijmegen

T 06 - 13004243
E info@new-motion.com
New-Motion, samen met je voedingscoach in beweging!